چاپ این صفحه

اولین همایش مشترک فرماندهان مهندسی رزمی در دفاع مقدس

اولین گردهمایی مشترک فرماندهان و پیشکسوتان مهندسی رزمی دوران دفاع مقدس با حضور پیروز حناچی شهردار تهران در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

در این همایش که روز 5شنبه 4 مهر ماه 1398 در سالن برج میلاد برگزار شد، سخنرانان به بیان خاطرات خود از دوران دفاع مقدس پرداختند.

در این مراسم که جمعی از فرماندهان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد حضور داشتند، سردار جهادگر مهندس یدالله شمایلی به بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس پرداخت.

پیروز حناچی شهردار تهران از دیگر سخنرانان این مراسم بود در سخنانی گفت: از فرماندهانی که در عملیات‌ها و مناطق عملیاتی در حوزه مهندسی و مهندسی رزمی حضور داشتند و امروز به این مراسم آمده‌اند، تشکر می‌کنم که دعوت ما را پذیرفتند. به مناسبت فرارسیدن هفته دفاع مقدس خاطره شهدا و امام شهدا را گرامی می‌داریم؛ امیدواریم به وقت «لاینفع مال و لا بنون» دستگیر ما باشند.

او افزود: عرصه دفاع بخش‌های مختلفی داشت که مهندسی یکی از آن‌ها بود؛ عرصه‌ای که از روزهای اول جنگ و محاصره اهواز، تا آخرین روزهای جنگ در غرب و جنوب کشور نقش داشت؛ عرصه‌ای که شاید به آن کمتر از بخش‌های دیگر جنگ پرداخته شده است، درحالی‌که آن تلاش‌ها برای نسل امروز بسیار جذاب است.

حناچی ادامه داد: وقتی خاطرات ساخت پل خیبر و بیمارستان‌های صحرایی را تعریف می‌کنم، می‌بینم که نسل جوان با چه لذتی گوش فرا می‌دهند؛ ان‌شاءالله این روایت‌ها را به نسل‌های بعد نیز منتقل کنیم چرا که در دوران دفاع مقدس هیچ غیرممکنی وجود نداشت.

شهردار تهران با اشاره به تشکیل قرارگاه مهندسی خاتم‌الانبیاء گفت: تشکیل این قرارگاه یک نقطه عطف بود که از تاریخ تشکیل آن، هماهنگی بین همه قوای نظامی خیلی منسجم‌تر و موثرتر انجام شد و به نتیجه رسید. در این زمینه حضور جناب آقای فروزنده بدون اغراق بسیار تاثیرگذار بود. آن موقع ما در میانه تحصیل بودیم و دلمان می‌خواست در جنگ مؤثر باشیم و به همین خاطر مراجعه می‌کردیم؛ دست روزگار ما را به آقای فروزنده رساند، ایشان نیز عرصه را باز می‌کردند و با افق بلند آن را گسترش دادند. به‌عنوان مثال آن زمان با مشکل کمبود ادوات مواجه بودیم اما می‌خواستیم آن‌چه را که داریم، بیشتر نشان دهیم؛ به توصیه ایشان بود که ماکت‌سازی از ادوات جنگی باب شد تا جنگنده‌های عراقی را گمراه کند.

او ساخت زنجیره بیمارستان‌های صحرایی و پل‌های بزرگی را که در عملیات‌های مختلف استفاده می‌شد، نتیجه تلاش‌های گروه مهندسی دانست و ادامه داد: آن‌قدر در این حوزه پیشرفت داشتیم که به گفته آقای فروزنده رکورد ما در فاصله زمانی لحظه جراحت تا اتاق عمل، یعنی زمان طلایی رسیدگی به مجروحین، از رکورد آمریکایی‌ها در جنگ ویتنام بهتر بود؛ این را مدیون زنجیره بیمارستان‌های صحرایی بودیم. اگر امروز یک مرکز تحقیقات ترومای بزرگ داریم، ریشه در بیمارستان‌های صحرایی دوران دفاع مقدس دارد. به سهم خود از همه عزیزانی که در این عرصه نقش داشتند، مخصوصا از فرماندهی معظم قرارگاه مهندسی خاتم‌الانبیاء به‌طور ویژه تشکر می‌کنم.

 

اشتراک این مطلب