جهادسازندگی فارس در عملیات بیت المقدس

در جریان عملیات بیت المقدس در کنار قرارگاه های عملیاتی قدس و نصر و فتح سه قرارگاه مهندسی هم با همین نام ها با مشارکت مهندسی رزمی جهاد، سپاه  و ارتش شکل گرفت. فرماندهی قرارگاه مهندسی نصر با جهادسازندگی فارس بود.  قرارگاه نصر متشکل بود از جهادهای ده استان کشور و مهندسی سپاه و ارتش با 4600 نفر نیروی انسانی و ماشین آلات مهندسی و خدمات رسان. فرماندهی این قرارگاه با عبدالرحمن جزایزی مسئول مهندسی رزمی جهاد فارس بود. سرگرد امین از ارتش و برادر لیلی زاده از سپاه معاونین وی بودند. مسئولیت مهندسی ایستگاه حسینیه تا خرمشهر به عهده قرارگاه نصر بود.1500 جهادگر جهاد فارس در عملیات بیت المقدس  در قالب 14 محور عملیاتی با دستگاه های سنگین و ده ها گروه پشتیبانی و خدماتی و 180 کمپرسی مردمی، 12000 ماموریت را به انجام رساندند. مهمترین آن عبارتند از:

- احداث 86کیلومتر جاده

- احداث 112 کیلومتر خاکریز

- ساخت 600 سنگر

- ساخت قرارگاه و بنه های پشتیبانی و مقرهای عملیاتی

- احداث 5 مورد اورژانس صحرایی

- مشارکت در نصب پل شناور و ساحل سازی کارون

- برپایی 7 مورد دکل دیده بانی

- احداث سایت موشکی هاک برای اولین بار  و دو سایت موشکی راپیر 

- آبرسانی به رزمندگان

- راه اندازی تعمیرگاه های ثابت و سیار

- توزیع هدایا و کمک های مردمی بین رزمندگان

- تخریب سنگر تیربارچی با لودر و رفع مانع از حرکت رزمندگان(راننده لودر سید هاشم هاشمی)

- شخم اسفالت خرمشهر به شلمچه و بستن گلوگاه عراق با احداث خاکریز

- دست به اسلحه بردن جهادگران و همراهی رزمندگان و تعقیب دشمن در کوچه، پس کوچه های خرمشهر

با گرامیداشت یاد و خاطره حماسه سازان فتح خرمشهر بویژه شهدای سنگرسازبی سنگر فارس در منطقه خرمشهر و عملیات بیت المقدس: علی اسلامی نسب، علیمردان کیانی، محمود راحتی، عباسعلی دهقانی، محمدهادی گلستان فرد، رضا رحیمی خورسند، سبزعلی اینالو، عطاالله مرادی، کاوه فولادگر و غلامعباس ملک مکان

ماخذ:

-کتاب خرمشهر جاودانه سیده الهام باقری

-اسناد جنگ جهاد فارس

اشتراک این مطلب

دیدگاه1

  • لینک نظر علي اصغر كريمي

    علي اصغر كريمي

    01/09/1399

    سلام
    كساني كه جهاد سازندگي را ادغام نمودند شناسايي نماييم . بايد علت و دلايل و اسناد و مدارك مربوطه مدون شود تا چراغ امت اسلام و مردم ايران باشد ان شاءالله

نوشتن یک دیدگاه

مطمئن شوید که تمام اطلاعات مورد نیاز و فیلد های ستاره دار را پر کرده باشید. کد HTML مجاز نمیباشد.

درباره ی کانون

تشکل (سازمان) مردم‌نهاد «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر»، در سال 1383 با همت هیأت‌امنای آن که متشکل از «347» نفر از فرماندهان و باسابقه‌ترین نیروهای عملیاتی و ستادی «6» قرارگاه (لشگر)، «14» تیپ و «69» گردان مهندسی رزمی و پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس ـ از سراسر کشور ـ بودند، تأسیس گردید و باعث شد این نیروها مجدداً گرد هم آیند.

 

با این اوصاف، «کانـون سنگرسازان بی‌سنگر» مؤسسه‌ای فرهنگی ـ صنفی در راستای اهداف انقلاب اسلامی است که به منظور حفظ انسجام نیروهای پ.م.ج.ج، تلاش در جهت ادامة راه شهدای جهاد، حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، گرامیداشت یاد و خاطرة شهدای جهادگر و ایثارگران سازمان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد (پ.م.ج.ج) در هشت سال دفاع مقدس، حمایت از ایثارگران جهاد و خانواده‌های ایشان و ترویج فعالیت‌های فرهنگی، علمی و تخصصی این عزیزان، تأسیس شده و فعالیت می‌نماید.

آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه

کاربر گرامی؛ لطفا برای اطلاع از فراخوان‏ ها و اطلاعیه های کانون سنگرسازان بی سنگر عضو شوید.